dit akkoord correspondeert met een groef

De Mixolydian Groove in C komt overeen met het hierboven weergegeven akkoordenschema. Deze groove wordt gecreëerd door noten van de juiste toonladder te mengen met gemeenschappelijke akkoordprogressies. Het resultaat is een onderscheidend ritmisch gevoel dat perfect is voor rock en populaire muziek.

Source: docplayer.nl

Het I-akkoord

Het I-akkoord is de grondtoon van de drieklank en komt overeen met de eerste noot in de majeurtoonladder van de toonsoort. Het IV-akkoord is de vierde noot in de toonsoort en komt overeen met de vierde noot in de majeurtoonladder van de toonsoort. Het V-akkoord is de vijfde noot in de toonsoort en komt overeen met de vijfde noot in de majeurtoonladder van de toonsoort.

Source: bestirrednotshaken.com

Het IV-akkoord

Het IV-akkoord komt overeen met een groef die is gebouwd op de vierde noot van de toonladder. Dit akkoord is typisch een majeurakkoord en bevat de extensies A en C. Dit akkoord wordt vaak in populaire muziek gebruikt als een manier om een ​​pakkende hook of riff te creëren.

Source: docplayer.nl

Het V-akkoord

Het V-akkoord komt overeen met een groove die is opgebouwd rond de vijfde noot van de majeurtoonladder, wat een G is. Deze groove kan worden gebruikt om spanning en opwinding aan een nummer toe te voegen en wordt vaak gebruikt in genres als rock en blues. .

Source: docplayer.nl

Het ii-akkoord

Het ii-akkoord komt overeen met een groove die zowel ontspannend als leuk is. Dit specifieke akkoordenschema is perfect voor een zomerse barbecue of een dagje strand.

Related Articles

Back to top button