hoe lang moet je in quarantaine als je corona hebt

Als u bent blootgesteld aan COVID-19, raadt de CDC u aan om 14 dagen in quarantaine te gaan. Dit betekent dat je thuis moet blijven en contact met andere mensen moet vermijden. Als u symptomen ontwikkelt, moet u zich 10 dagen vanaf de datum van uw positieve test laten testen en uzelf isoleren. Als u negatief test, kunt u uw zelfquarantaine beƫindigen.

Source: www.info-coronavirus.be

Hoe lang moet je thuis blijven als je corona hebt?

Als u COVID-19 heeft, kunt u het virus tot 10 dagen na het begin van uw infectie doorgeven aan andere mensen. Veel mensen zijn na ongeveer 5 dagen niet meer besmettelijk voor anderen.

Als u positief test op Covid-19, moet u zichzelf isoleren. Als je klachten hebt, blijf dan thuis tot je een negatieve testuitslag hebt. Ook als je een negatieve testuitslag hebt, is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn en gedurende 10 dagen contact met mensen uit risicogroepen te vermijden.

Source: static.rmnet.be

Hoeveel dagen is iemand met corona besmettelijk?

Vanaf nu stellen de richtlijnen dat als u COVID-19 heeft, u het virus tot 10 dagen vanaf het begin van uw infectie aan andere mensen kunt doorgeven. Veel mensen zijn echter al na 5 dagen niet meer besmettelijk. Het is essentieel om minimaal 5 dagen in quarantaine te gaan om verspreiding van het virus te voorkomen.

Related Articles

Back to top button