hoe maak je een screenshot op computer

Om een ​​screenshot op een computer te maken, is de meest gebruikelijke manier om de Print Screen-knop te gebruiken. Deze knop bevindt zich meestal rechtsboven op het toetsenbord, in de buurt van de functietoetsen. Wanneer u op de knop Print Screen drukt, wordt een foto van het volledige scherm gemaakt.

Hoe maak je een screenshot zonder print screen?

Er zijn een paar manieren om een ​​screenshot te maken zonder printscreen. De eerste manier is om de Knipprogramma te gebruiken. De Snipping Tool is een hulpprogramma dat bij Windows wordt geleverd en waarmee u schermafbeeldingen kunt maken. Om het knipprogramma te gebruiken, opent u het menu Start en typt u “knipprogramma” in het zoekvak. Klik vervolgens op het pictogram “Snipping Tool” om het hulpprogramma te starten. Zodra het knipprogramma is geopend, klikt u op de knop “Nieuw” om te beginnen met het maken van uw screenshot.

%0D
Een andere manier om een ​​screenshot te maken zonder printscreen is door de sneltoets Win+Shift+S te gebruiken. Deze snelkoppeling opent Snipping Tool of Snip & Sketch en stelt u in staat een screenshot van een rechthoek van uw scherm te maken en op te slaan als een afbeeldingsbestand.

%0D
Als u een laptop gebruikt met een functietoets (Fn), kunt u proberen de toetsencombinatie Fn+Print Screen te gebruiken om een ​​screenshot te maken. Dit zou op de meeste laptops moeten werken

Source: www.tazkranet.com

Waar vind je screenshots terug PC?

Om een ​​screenshot op uw pc te maken, opent u de Verkenner en klikt u op ‘Deze pc’. Zoek in de map Afbeeldingen de map Screenshots. Dat is waar je alle screenshots die je maakt zou moeten kunnen vinden zonder andere sneltoetsen te gebruiken. Als u de map Screenshots niet ziet, controleert u de meldingen in de rechterbenedenhoek van uw scherm om te zien of er een screenshot is gemaakt.

Source: www.windowsnoticias.com

Hoe maak je screenshot op computer HP?

Om een ​​screenshot te maken op een HP computer, drukt u tegelijkertijd op de Windows-toets en Print Screen. Je scherm wordt even gedimd om aan te geven dat er een screenshot is gemaakt. Zodra je dit hebt gedaan, kun je de schermafbeelding in een beeldbewerkingsprogramma zoals Paint of Photoshop plakken.

Source: silicophilic.com

Hoe sla je een print screen op als afbeelding?

Om een ​​afdrukscherm als afbeelding op te slaan, opent u Verkenner en navigeert u naar de map Afbeeldingen>Schermafbeeldingen. Druk vervolgens op de Windows-toets + Prt Sc (printscreen) om een ​​screenshot te maken. Je scherm wordt even gedimd om aan te geven dat er een screenshot is gemaakt. De screenshot wordt opgeslagen als afbeelding in de map Screenshots.

Source: www.tazkranet.com

Hoe maak je een screenshot op een Windows-pc

Om een ​​screenshot te maken op Windows 10 of Windows 11 en het bestand automatisch op te slaan in de map Screenshots, drukt u op de Windows-toets + Print Screen-toets. Het bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek van het toetsenbord, precies rechts van de rij “Functie”-toetsen (bijvoorbeeld F12). U kunt een screenshot maken via het toetsenbord met de Prt Sc-knop/of Print Sc-knoppen. Druk op de PrtScn-knop/ of Print Scrn-knop om een ​​screenshot van het volledige scherm te maken: Als u Windows gebruikt, drukt u op de Print Screen-knop (in de rechterbovenhoek van uw toetsenbord) om een ​​foto van uw volledige scherm te maken.

Related Articles

Back to top button