hoe maak je een screenshot op je laptop

Om een ​​screenshot te maken op je laptop, druk je gewoon tegelijkertijd op de Windows-toets en de ‘PrtScn’-knop (PrintScreen). De PrtScn-toets bevindt zich meestal in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Als u een screenshot van uw volledige scherm wilt maken, drukt u gewoon op de Print Screen-toets (of Fn+Print Screen op sommige laptops). Deze sneltoetsen zijn de snelste manier om screenshots te maken op je laptop.

Source: www.tazkranet.com

Hoe maak je een screenshot van je scherm?

Er zijn verschillende manieren om een ​​screenshot te maken op een Windows-laptop. Eén manier is om op de Print Screen-toets (meestal afgekort als PrtScn) te drukken terwijl u op de Windows-toets drukt. Hiermee wordt het volledige scherm vastgelegd en opgeslagen als een afbeelding in de map “Video’s”. Een andere manier om een ​​screenshot te maken, is door het venster te selecteren dat u wilt vastleggen en tegelijkertijd op de toetsen Alt + PrtScn te drukken. Hiermee wordt een foto van het geselecteerde venster gemaakt en naar uw klembord gekopieerd.

Source: i.ytimg.com

Hoe maak je een screenshot op je laptop zonder print screen?

Om een ​​screenshot te maken op je laptop zonder printscreen, kun je de Windows-toets + Shift + S sneltoets gebruiken om Snipping Tool of Snip & Sketch te openen. Vervolgens kunt u het gebied selecteren waarvan u een screenshot wilt maken en het opslaan.

Source: www.windowsnoticias.com

Hoe maak je een screenshot op je laptop Windows 11?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop u een screenshot kunt maken op uw Windows 11-laptop. De gemakkelijkste manier om een ​​screenshot van je hele scherm te maken, is door op de knop Print Screen (PrtScn) op je toetsenbord te drukken. Hierdoor wordt direct een screenshot opgeslagen als een afbeeldingsbestand op uw pc. Als u een screenshot wilt maken van slechts een deel van uw scherm, kunt u op de Windows+Shift+S-toetsen op uw toetsenbord drukken om het knipprogramma te openen. Vanaf hier kunt u het gebied van uw scherm selecteren dat u wilt vastleggen.

Source: www.mekan0.com

Hoe maak je een screenshot op een Windows-laptop

Om een ​​screenshot te maken op een Windows-laptop en het bestand automatisch op te slaan in de map Screenshots, drukt u op de Windows-toets + Print Screen. Open een beeldbewerkingsprogramma (Microsoft Paint, Adobe Photoshop, enz.) en plak het screenshot in het programma door op Ctrl+V te drukken. Sla de schermafbeelding op als een bestand door op Ctrl+S te drukken.

Source: www.mekan0.com

Hoe maak je een screenshot op een Mac-laptop

Om een ​​screenshot te maken op een Mac-laptop, drukt u op Shift + Command + 3. Deze snelkoppeling legt snel vast wat er op het scherm staat en slaat het op als een PNG-bestand op uw bureaublad.

Related Articles

Back to top button