hoe noem je iemand uit india

Het wordt als onbeleefd beschouwd om een ​​indiaan een indiaan te noemen. De juiste term (demonym) is Indiaas. In de Verenigde Staten wordt de term Asian Indian ook gebruikt om verwarring tussen Indianen van het subcontinent en Native Americans te voorkomen.

Source: upload.wikimedia.org

India is een land in Azië.

Er zijn veel verschillende termen die kunnen worden gebruikt om iemand uit India te beschrijven. De meest voorkomende en misschien wel de meest nauwkeurige term is Indiaas. In de Verenigde Staten wordt de term Aziatische Indiaan echter ook gebruikt om verwarring tussen indianen en indianen te voorkomen. Hoe dan ook, Indiërs of Indiërs zijn de burgers en onderdanen van India.

In 2022 telde India meer dan 1,4 miljard mensen, waarmee het het op één na dichtstbevolkte land ter wereld is. Zuid-Aziatische etnische groepen zijn een etnolinguïstische groepering van de diverse bevolkingsgroepen van Zuid-Azië, waaronder de landen India, Pakistan, Bangladesh en Sri Lanka.

Dus, een persoon uit India wordt meestal een Indiaan genoemd. Ze kunnen echter ook Hindustani of Bharati worden genoemd – wat de oude naam voor India is. Het hangt echt af van de voorkeur van de persoon waarnaar wordt verwezen. Niettemin is Aziatisch een raciale categorie (geen etnische categorie) en

Source: www.landenkompas.nl

De officiële naam van India is de Republiek India.

De officiële naam van India is de Republiek India. Dit is gebaseerd op het feit dat het land een soevereine, democratische en republieke staat is. De grondwet van India noemt ons land India, ook wel Bharat genoemd. Het eerste artikel van de grondwet van India stelt dat “India, dat is Bharat, een Unie van Staten zal zijn.” Op 26 januari 1950 wordt de Indiase grondwet van kracht, waardoor de Republiek India de meest bevolkte democratie ter wereld wordt. Mohandas Gandhi was een van de belangrijkste figuren in het verkrijgen van onafhankelijkheid van India van de Britse overheersing. Hoewel Gandhi tegen de opdeling van India en Pakistan was, accepteerde hij het uiteindelijk als een noodzakelijke stap om de vrede tussen hindoes en moslims te handhaven. De verdeling leidde tot massaal religieus geweld en miljoenen werden ontheemd. Helaas heeft Gandhi zijn droom van een verenigd India niet kunnen waarmaken toen hij in 1948 werd vermoord door een hindoe-nationalist. Hoewel India nu in twee landen is opgesplitst, blijft Gandhi’s nalatenschap inspireren.

Source: www.dbsuriname.com

India is het op één na dichtstbevolkte land ter wereld met meer dan 1,2 miljard inwoners.

India is het op één na dichtstbevolkte land ter wereld met meer dan 1,2 miljard inwoners. De bevolking van India zal naar verwachting groeien tot 1,6 miljard in 2050. India zal naar verwachting een bevolking hebben van meer dan 1,7 miljard in 2060. De bevolking van India zal naar verwachting die van China in 2028 overschrijden.

Source: dictspace.sgp1.cdn.digitaloceanspaces.com

Hindi is de officiële taal van India.

Hoewel Hindi niet de nationale taal van India is, is het wel de officiële taal van de Unie van India. Hindi werd voor het eerst aangenomen als de officiële taal van de Unie op 14 september 1949. De grondwet van India verklaarde later Hindi als een van de twee officiële talen in 1950. Artikel 343, lid 1, vermeldt specifiek dat Hindi in het Devanagari-schrift moet worden gebruikt voor “officiële doeleinden” door de overheid. Dus hoewel Hindi technisch gezien geen nationale taal is, neemt het wel een belangrijke plaats in in de Indiase samenleving en politiek.

Related Articles

Back to top button