muziek waardoor we in een roes komen cryptisch?

Er is iets met muziek dat ons gewoon in een roes kan brengen. Het is alsof het over ons heen spoelt en ons helemaal naar een andere plek brengt. Het is volkomen cryptisch hoe het gebeurt, maar we zijn gewoon blij dat het gebeurt.

Source: leeuwardencityofliterature.nl

De wetenschap achter waarom we van muziek houden

Studies hebben aangetoond dat wanneer we naar muziek luisteren, onze hersenen dopamine afgeven, wat ons op zijn beurt gelukkig maakt. In een studie gepubliceerd in Nature ontdekten onderzoekers dat mensen die naar muziek luisterden hogere niveaus van dopamine in hun hersenen hadden dan degenen die niet naar muziek luisterden.

Omdat geluiden vluchtig zijn, hebben de hersenen ook een mechanisme nodig om ze tijdelijk in gedachten te houden, om toonhoogterelaties te kunnen berekenen. Onderzoekers ontdekken hoe muziek de hersenen beïnvloedt, waardoor we de werkelijke emotionele en sociale waarde ervan kunnen begrijpen.

Muzikaal plezier wordt gewoonlijk “rillingen” of “frissons” genoemd. Het zijn de plezierige lichamelijke reacties zoals kippenvel die veel mensen ervaren bij het luisteren naar bepaalde liedjes. Muziek kan het lichaam ontspannen omdat hersengolven kunnen synchroniseren met het ritme van een lied. De stemmingen van mensen kunnen weerspiegelen waar ze naar luisteren, en studies hebben aangetoond dat bepaalde klassieke muziekstukken hetzelfde effect hebben op

Source: www.leeuwardencityofliterature.nl

De verschillende soorten muziek die een roes kunnen veroorzaken

Muziek is niet alleen een middel om onszelf te vermaken: het kan ook creativiteit stimuleren en ons helpen productiever te worden.

Het luisteren naar bepaalde soorten muziek kan een positieve invloed hebben op onze stemming, concentratie en motivatie. Dus als u uw productiviteit wilt verhogen, is het misschien de moeite waard om te overwegen wat voor soort deuntjes u op de achtergrond speelt. Hier zijn vijf verschillende soorten muziek die volgens de wetenschap je geluk kunnen vergroten:

1. Vrolijke muziek.
Vrolijke en snelle muziek kan helpen om ons energieniveau te verhogen en ons een positiever gevoel te geven. Dit muziekgenre is ideaal voor wanneer we een extra boost aan motivatie of inspiratie nodig hebben.

2. Ontspannende muziek.
Als je je gestrest of angstig voelt, kan ontspannende muziek nuttig zijn om lichaam en geest te kalmeren. Dit soort muziek is vaak traag en heeft weinig tot geen tekst, wat kan helpen om onze gedachten en gedachten te verhelderen

Related Articles

Back to top button