welk land grenst aan myanmar china vietnam cambodja en thailand

Zuidoost-Azië is een fascinerende regio, met een rijke geschiedenis en cultuur. Het wordt begrensd door Vietnam in het oosten, Myanmar (Birma) en China in het noorden en noordoosten, Cambodja in het zuiden en Thailand in het westen. De landen van Zuidoost-Azië zijn ongelooflijk divers, elk met zijn eigen unieke gewoonten en tradities.

De regio herbergt enkele van ‘s werelds mooiste natuurlijke landschappen, van de stranden van Thailand tot de bergen van Vietnam. Zuidoost-Azië herbergt ook een verscheidenheid aan verschillende culturen, religies en talen.

Er zijn veel redenen om Zuidoost-Azië te bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van de geschiedenis en cultuur van de regio, of gewoon wilt ontspannen op een van de prachtige stranden, er is voor elk wat wils in Zuidoost-Azië.

Which countries are in Indochina?

Het omvat de landen Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam, met soms ook het schiereiland Maleisië

Kaart van de landen en regio’s van Zuidoost-Azië met oceanen, het vormt verschillende delen van de grens tussen Myanmar (Birma), Laos en Thailand;

Het wordt begrensd door Vietnam in het oosten, Myanmar (Birma) en China in het noorden en noordoosten, Cambodja in het zuiden en Thailand in het westen.

Myanmar ligt
Het vasteland van Zuidoost-Azië is verdeeld in de landen Cambodja, Laos, Myanmar (Birma), Thailand, Vietnam en de kleine stadstaat

Indochina kan worden beschouwd als het vasteland van Zuidoost-Azië en er zijn 6 landen in Indochina, waaronder Cambodja, Laos, Maleisië, Myanmar, Thailand

Naaste buren in Indochina, Thailand en Vietnam delen geen grens, maar liggen aan weerszijden van Laos en Cambodja, die hen geografisch scheiden.

Deze regio op het vasteland bestaat

Source: rompingandnguyening.files.wordpress.com

Where is Thailand and Myanmar?

Myanmar ligt op het vasteland van Zuidoost-Azië. Het wordt begrensd door China in het noorden en noordoosten, Laos in het oosten, Thailand in het oosten en zuidoosten, en het vormt verschillende delen van de grens tussen Myanmar (Birma), Laos en Thailand; de rivier mondt uit in de Zuid-Chinese Zee in Zuid-Thailand. Het vasteland van Zuidoost-Azië is verdeeld in de landen Cambodja, Laos, Myanmar (Birma), Thailand, Vietnam en de kleine stadstaat Singapore. Van deze landen is Laos ingesloten. Vietnam beschermt Laos tegen de Zuid-Chinese Zee in het oosten en Cambodja in het zuiden. Vietnam wordt door Laos gescheiden van Myanmar. Cambodja wordt gescheiden van Myanmar door Thailand. Maleisië ligt in het uiterste zuiden en wordt door Singapore van Myanmar gescheiden.

Maritiem Zuidoost-Azië: Indonesië, Oost-Timor, Brunei Darussalam, Maleisië (schiereiland), Filippijnen

Het vasteland (Birma, Thailand, Laos, Cambodja en

Related Articles

Back to top button