welk schrijfgerei is uitgevonden door lewis e waterman

De vulpen is een van de meest gebruikte schrijfgerei ter wereld en is uitgevonden door Lewis Edson Waterman. Waterman werd geboren in Decatur, New York in 1836, en hij was een uitvinder en zakenman. Hij had meerdere patenten voor zijn vulpenontwerp, waaronder een capillair voedingssysteem dat het betrouwbaarder maakte dan andere pennen in die tijd. Waterman richtte in 1884 de Ideal Pen Company op en zijn pennen werden al snel bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Meer dan 130 jaar later worden Waterman-pennen nog steeds beschouwd als enkele van de beste ter wereld, en ze zijn een symbool van luxe en fijn schrijven.

Source: qph.cf2.quoracdn.net

De uitvinding van de vulpen

De vulpen is uitgevonden door Lewis Edson Waterman in 1884. Hij had meerdere patenten voor zijn ontwerp en was de oprichter van de Ideal Pen Company. Zijn ontwerp zorgde voor een soepele inktstroom en voorkwam het morsen van inkt, waardoor het een populaire keuze was voor schrijvers.

Source: fastly.jwwb.nl

De evolutie van de vulpen

Pas nadat er drie belangrijke uitvindingen waren gedaan, werd de vulpen echter een zeer populair schrijfinstrument.

Die uitvindingen waren:
1) Lewis Waterman vond een superieure vulpen uit die inktpotten en kroontjespennen overbodig maakte. Waterman werd geboren in Decatur, New York in 1837, en werd op negenjarige leeftijd wees. Hij ging werken in de kruidenierswinkel van zijn broer en later in een commissiehuis. In 1883 richtte hij de Ideal Pen Company op (later omgedoopt tot de Waterman Company) en begon hij met de massaproductie van zijn gepatenteerde vulpennen.

2) John Jacob Parker patenteerde de eerste zelfvullende vulpen in 1831. De meeste hiervan werden geplaagd door gemorste inkt, zoals Waterman ervoer die hem motiveerde om een ​​betere pen uit te vinden.

3) Een langwerpig dun reservoir van hard rubber vullen met inkt en aan de onderkant een metalen ‘nib’ steken

Related Articles

Back to top button