welk schrijfgerei is uitgevonden door waterman

Waterman vond de vulpen uit, wat een enorme verbetering was ten opzichte van eerdere schrijfinstrumenten. De vulpen zorgde voor een veel vlottere schrijfervaring en werd al snel de favoriete keuze van veel mensen. De uitvinding van Waterman bracht een revolutie teweeg in de manier waarop mensen schreven, en het is nog steeds een van de meest populaire keuzes om te schrijven.

Source: i0.web.de

De uitvinding van de vulpen

John Jacob Parker patenteerde de eerste zelfvullende vulpen in 1831. De meeste hiervan werden geplaagd door gemorste inkt, zoals die van Waterman toen hij probeerde een contract te ondertekenen. Waterman Vulpennen zijn uitgevonden om een ​​schrijfinstrument te creëren waarmee je continu kunt schrijven zonder de pen constant in een inktpot te dopen. Lewis Waterman vond een superieure vulpen uit die inktpotten en kroontjespennen overbodig maakte.

Waterman werd geboren in Decatur, New York, op 20 november 1836, de zoon van Thomas en Harriet Waterman. In 1854 verhuisde hij naar Troy, New York en begon te werken in een ijzerhandel. Hier leerde hij over de problemen met bestaande vulpennen. Het vullen van een langwerpig dun reservoir van hard rubber met inkt en het op de bodem plakken van een metalen ‘penpunt’ was niet genoeg om een ​​vlotte inktstroom op het papier te krijgen. Het resultaat was vaak een vlekkerige of ongelijkmatige lijn. Waterman loste deze problemen op door

Source: i.ebayimg.com

De Waterman-compagnie

Waterman-pennen behoren tot de meest luxueuze en goed vervaardigde schrijfinstrumenten die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het bedrijf, opgericht in 1884, heeft een lange geschiedenis van excellentie in handschrift en hun pennen worden gebruikt door enkele van de beroemdste en meest gerespecteerde mensen ter wereld. Van presidenten tot filmsterren, Waterman-pennen zijn gebruikt om belangrijke documenten te ondertekenen en memorabele momenten vast te leggen. Als je op zoek bent naar een schrijfgerei dat zeker een blijvende indruk zal maken, dan is Waterman de juiste keuze.

Related Articles

Back to top button