welke ex voetballer en voetbalcoach kreeg de bijnaam de kleine generaal

Dirk Nicolaas Advocaat, een Nederlandse oud-voetballer en coach, kreeg vanwege zijn kleine gestalte de bijnaam “De kleine generaal”. Hij was een 5-foot-7 quarterback in de NFL terwijl hij een diploma rechten behaalde. Hij was afgestudeerd aan de aartsbisschop Curley High School in Miami en kreeg van zijn teamgenoten ook de bijnaam “The Little General”. Avery Johnson, de huidige coach van de New Jersey Nets en Coach of the Year-winnaar in 2006, was ook een fantastische NBA-speler.

George Wea

George Weah, bijgenaamd de Kleine Generaal, was een Liberiaanse voetballer en coach. Hij werd beschouwd als het prototype van de moderne spits. Als coach was Halas in veel opzichten de eerste: de eerste die dagelijkse oefensessies hield, films van tegenstanders gebruikte om te studeren, om te plannen.

Arsène Wenger

Arsène Wenger, bijgenaamd de kleine generaal, is een Franse voormalige voetbalmanager en speler die momenteel dienst doet als FIFA’s Chief of Global

-Diego Maradona

Diego Maradona kreeg de bijnaam de kleine generaal vanwege zijn spel op het veld, waarbij hij het spel opbouwde, de aanvallen organiseerde en het team coördineerde. Hij was een geweldige speler en een nog betere coach, hij won het WK van 1978 met Menotti. Hij is ook verantwoordelijk voor het lanceren van de carrière van Cristiano Ronaldo toen hij coach was bij Sporting.

Source: i.guim.co.uk

Pep Guardiola

Pep Guardiola Sala is een Spaanse professionele voetbalmanager en oud-speler. Hij is de huidige manager van Premier League-club Manchester City. Als speler won hij drie keer de Ballon d’Or, in 1971, 1973 en 1974. Hij was de mentor van Pep Guardiola en Mauricio Pochettino, maar waarom wordt Lille-baas Marcelo Bielsa “de beste coach ter wereld” genoemd?

Related Articles

Back to top button