wiens goal maakte duitsland wereldkampioen in 1990

De finale van de FIFA Wereldbeker 1990 was een voetbalwedstrijd tussen West-Duitsland en Argentinië om de winnaar van de FIFA Wereldbeker 1990 te bepalen. Het West-Duitse team won met 1-0 dankzij een doelpunt van Andreas Brehme.

Source: i.ytimg.com

Het doelpunt dat Duitsland in 1990 wereldkampioen maakte

Het doelpunt dat Duitsland in 1990 wereldkampioen maakte, was een tijd voor verlossing. West-Duitsland was tijdens het WK van 1986 verslagen door Argentinië, maar kwam sterk terug in 1990. Ze wonnen hun groep met drie doelpunten van Lothar Matthaus en versloegen vervolgens de titelverdediger, Argentinië, in de finale. Het doelpunt dat Duitsland in 1990 wereldkampioen maakte, was een tijd voor verlossing en een tijd voor gerechtigheid.

Source: cdn-mds.pickx.be

Het belang van een goede keeper

Het keepen van Bodo Illgner was cruciaal bij de overwinning van de Duitse Wereldbeker in 1990. Hij maakte tijdens het toernooi verschillende belangrijke reddingen, onder meer in de finale tegen Argentinië. Zijn prestatie leverde hem de titel van beste keeper ter wereld op van IFFHS.

Source: i.imgur.com

De rol van de aanvaller bij het winnen van een spel

De rol van de aanvaller bij het winnen van het spel is om de verdediging uit balans te brengen en ruimte te maken voor hun teamgenoten, terwijl hij tegelijkertijd gevaarlijke opties aan de eerste en tweede verdedigers voorlegt. Ze moeten winnen door beter te zijn dan de verdedigers, en ze krijgen een groot voordeel tijdens de wedstrijd.

Source: c1.staticflickr.com

Hoe de middenvelders het spel beheersen

Het doelpunt van Lothar Matthaus in de 85e minuut was de verschilmaker voor Duitsland bij hun WK-overwinning in 1990. De middenvelders voor Duitsland waren fantastisch in het beheersen van het spel en lieten Matthaus de achterkant van het net vinden en de overwinning bezegelen.

Related Articles

Back to top button